Mérlegasztal az igazán precíz mérési eredményekhez. Analitikai mérleg és egyéb mérőeszközök elhelyezéséhez, a zavaró rezgések kiszűrésében segít.

Mérlegasztal tulajdonságok:

  • Hegesztett acél vázszerkezet
  • 40×40 cm-es 2900kg /m3 sűrűségű gránit-tömbbel, gumi-parafa rezgéselnyelő betétekkel
  • A lábazat és a kőtartó keret is külön vízszintezhető
  • HPL munkafelülettel, aszimmetrikus kivitelben
  • Szürke vagy fehér elektrosztatikus porfestett
  • Általános magasság/mélység 900/600
Szélesség Cikkszám
600 MA600
800 MA800
900 MA900
1000 MA1000

Mikromérlegek, analitikai mérlegek, precíziós mérlegek, a legtöbb laboratórium alaptartozékai, a mérés pedig az egyik leggyakoribb tevékenység a laboratóriumban.
Azonban hiába a nagy pontosságú kalibrált mérleg, ha a környezeti hatások (rázkódás, rezgés, légáramlat) helytelen mérési eredményeket idézhetnek elő.

A speciális kialakítású mérlegasztal, ezeket a hatásokat igyekszik kiküszöbölni, így a mérleg és a gondos konstrukcióval kivitelezett mérlegasztal, együtt eredményezik a pontos mérési értékeket.

A padló és a mérleg közötti jelentkező rezgéseket a lágy műanyag, parafa, tömör gumi és vastag gránittömb folyamatában igyekszik minél nagyobb mértékben elnyelni. Amérlegasztalok magassága legtöbb esetben 90 cm (a leggyakoribb 90cm-es kivitelű szélesség mellett), így akár állva akár a nagy beülési lábtérnek köszönhetően, kényelmes használatot biztosít.
Felületi kialakítást tekintve a nagy tömegű gránittömb elhelyezkedése legtöbbször aszimmetrikusan integrált a mérlegasztal munkalapjába. Mérőhelyeket tekintve pedig nem ritka a dupla kialakításra vonatkozó igény. Speciális esetben a hely adottságait figyelembe véve természetesen egyedi igényeknek megfelelően alakítjuk ki a mérlegasztal pontos méretét.