Mérlegasztal, rezgésmentes, rezgéscsillapított asztal az igazán precíz mérési eredményekhez. Analitikai mérleg és egyéb mérőeszközök elhelyezéséhez, a zavaró rezgések csökkentésében, kiszűrésében segít.

Mérlegasztal tulajdonságok:

  • Hegesztett acél vázszerkezetű mérlegasztal vagy rezgéscsökkentett asztal
  • 40×40 cm-es méretű (vagy egyedi)  2900kg /m3 sűrűségű gránit-tömbbel
  • Nitrilkaucsuk-parafa-pamut kompozit tartópárnákkal
  • A lábazat és a kőtartó keret is külön vízszintezhető
  • HPL munkafelülettel,szimmetrikus vagy  aszimmetrikus kivitelben
  • Szürke vagy fehér elektrosztatikus porfestett
  • Általános magasság/mélység 900/600


Mérlegasztal rezgésmentes
A  rezgés és az előforduló mozgó szerkezetek által okozott problémák felismerése és kezelése  a mérési eredmények pontossága érdekében elkerülhetetlen.

Mind a lábazat, mind a gránittömb tartó alátétek speciális- a nitrilkaucsuk és a parafa részecskék pontosan meghatározott keverékéből készül pamutszálakból álló kompozitba ágyazva. Ez a kiváló minőségű kompozit anyag nagyon jó csillapító tulajdonságai biztosítják a mérlegasztalok, rezgéscsökkentett asztalok elvárt funkcióit.  A -20 és +80 C közötti használatra.

Szélesség x magasság x mélység Cikkszám
Mérlegasztal 900 x 900 x 600 (mm) MA900
Egyedi méretű kialakításról érdeklődjön elérhetőségeinken MAE…

Ne várjon tovább!

Küldje el édeklődését még ma, hogy a lehető legkedvezőbb feltételeket állíthassuk össze Önnek!

A mérlegasztalok rezgéscsökkentett asztalok

mint a mikromérlegek, analitikai mérlegek, precíziós mérlegek, a legtöbb laboratórium alaptartozékai, a mérés pedig az egyik leggyakoribb tevékenység a laboratóriumban.
Azonban hiába a nagy pontosságú kalibrált mérleg, ha a környezeti hatások (rázkódás, rezgés, légáramlat) helytelen mérési eredményeket idézhetnek elő.

A speciális kialakítás

ezeket a hatásokat igyekszik kiküszöbölni, így a mérleg és a gondos konstrukcióval kivitelezett mérlegasztal, együtt eredményezik a pontos mérési értékeket.

A padló és a mérleg közötti jelentkező rezgéseket a lágy műanyag, parafa, tömör gumi és vastag gránittömb folyamatában igyekszik minél nagyobb mértékben elnyelni. Amérlegasztalok magassága legtöbb esetben 90 cm (a leggyakoribb 90cm-es kivitelű szélesség mellett), így akár állva akár a nagy beülési lábtérnek köszönhetően, kényelmes használatot biztosít.

Felületi kialakítást tekintve a nagy tömegű gránittömb elhelyezkedése legtöbbször aszimmetrikusan integrált a mérlegasztal munkalapjába. Mérőhelyeket tekintve pedig nem ritka a dupla kialakításra vonatkozó igény. Speciális esetben a hely adottságait figyelembe véve természetesen egyedi igényeknek megfelelően alakítjuk ki a munkaasztal pontos méretét.

A sikeres és legnagyobb hatásfokú rezgéscsökkentés érdekében mindig meg kell vizsgálni az adott mérőhely, munkaállomás adottságait. Ugyanaz a kialakítás más más értéket képes produkálni a környezeti hatásoktól függően.